Zo gezond als een vis!


Dat gezegde bestaat niet voor niets: vis zit boordevol vitamines, mineralen, eiwitten, ijzer en gezonde vetten. Vis hoort daarom thuis in een gezond voedingspatroon.


Vis bevat bijvoorbeeld de vitamines A, D en B12 en de mineralen jodium en selenium: goed voor onder andere de huid, de ogen, de weerstand, de hersenen en het zenuwstelsel. Vis is één van de meest eiwitrijke voedingsbronnen en bovendien zijn deze eiwitten goed verteerbaar voor ons lichaam. Ook is vis een natuurlijke bron van ijzer, onmisbaar voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling.


De Omega-3 vetzuren die in vis zitten, zijn gezond voor hart en bloedvaten, maar ook voor de ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen. Vooral de vettere vissoorten zoals makreel, zalm, haring, paling en sardines bevatten veel van deze gezonde vetten.


Ook voor jonge kinderen is het belangrijk om iedere week voldoende vis te eten. Uit landelijk onderzoek in 2014 tot en met 2016 bleek dat slechts ongeveer de helft van de kinderen aan de voor hen aanbevolen wekelijkse hoeveelheid fruit, groente en vis komt.

De Gezondheidsraad adviseert om minstens eenmaal per week vis te eten. Meer kan en mag natuurlijk ook, want vis is niet alleen gezond maar ook erg lekker!


In onze wagen vindt u een uitgebreid assortiment vis om direct op te eten, mee te nemen of thuis te bereiden. Hier kunt u zien wanneer wij waar te vinden zijn.